Pastasalade
Benodigdheden
- 250 g pasta naar keuze
- 1 rode en 1 gele paprika, in blikjes gesneden
- 1 komkommer in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 50 g zwarte olijven )ontpitte en gesneden olijven uit pot)
- 100 g feta in blokjes (ook gesneden verkrijgbaar in pot)
- 3 El olijfolie
- 2 EL balsamicodressing
- 1 TL Oregano
- Zout en peper
Bereiding:
- Snijd de paprika en komkommer in blokjes, snipper de ui en halveer de cherrytomaatjes. Je kunt de meeste dingen ook al gesneden kopen en jezelf wat werk besparen.
- Ontpit en halveer de olijven en snijd de kaas in blokjes. Het gaat echter sneller als je de olijven en feta al gehalveerd of in blokjes hebt gekocht.
- Kook de pasta in een pan met licht gezouten water. Laat ze vervolgens afkoelen.
- Meng vervolgens de pasta met de groenten.
- Voeg de feta toe.
- Meng de olijfolie, balsamicoazijn en oregano. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.
- Meng tot slot alles goed door elkaar.