Zalm met groentenspaghetti
Bereidingsduur: tot 30 minuten
Hoeveelheid: voor 2 personen
Moeilijkheid: makkelijk
Ingrediënten
- 250 g zalm
- 250 gram courgette
- 1 middelgrote wortel
- 1 middelgrote ui
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel bloem
- 60 ml witte wijn
- 100 ml slagroom
- Zout
- Peper
- Basilicum
Bereiding
- Schil eerst de wortelen.
Tip: Om zoveel mogelijk groenten te bewaren, kun je bijvoorbeeld de Y-dunschiller ProLine gebruiken. - Was de courgettes en lente-uitjes.
- Snijd de wortels en courgettes met een Spiraalsnijder in fijne groentenspaghetti.
- Snijd de lente-uitjes in de lengte in reepjes
- Schil de ui en snijd hem in fijne blokjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uien goudgeel.
- Bestuif ze met bloem als basis voor de roux.
- Blus af met wijn en room. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat vijf minuten sudderen.
- Verhit de stukken zalm in een aparte pan met hete olie ongeveer vijf minuten.
- Voeg de groentenspaghetti en zalm toe aan de pan met de saus en laat het geheel ongeveer vijf minuten koken.
- Tot slot kun je het gerecht garneren met basilicum - en klaar is je heerlijke groentepasta met zalm!